Založ si blog

Máme tu nové vinárstvo Chateau Monarchie

Vyhľadávate poctivých a tradičných vinárov?  Chateau Monarchie  je nové vinárstvo na slovenskom trhu.

 

Prečo taký názov? Chceme obnoviť pestovanie viniča a výroby vína v starej Rakúsko-Uhorskej monarchií. Naše vinohrady sa nachádzajú  v Maďarsku pri Balatone vinárska oblasť Balatonboglár a Rakúsku pri Neusiedler see  vinárska oblasť Bergenland . Vinohrady patria rodine Achs.

Stručný opis  vinohradov  v Rakúsku a Maďarsku.

 

Rakúsko vinárstvo sa nachádza vo  vinárskej oblasti Burgenland dedine Gols, kde máme  50 hektárov viníc. Gols sa nachádza  na brehu Neusiedler see. Vedeli ste, že jazero je najväčšie stepné jazero v Európe . Počas dlhých slnečných dní sa jazero nahrieva a udržuje mikroklímu.V pôde sa nachádzajú  minerály a terior.Toto sú tie  najlepšie podmienky pre vínu révu.

 

Maďarsko vinárstvo sa nachádza vo vinárskej oblasti Balatonboglár dedine Kéthely kde máme 58 hektárov viníc. Vinohrady ležia na južnom brehu známeho Balatonu. Pôda prevažne ílovitá, ktorá sa nahrieva počas slnečných dní a dáva koreňom veľa  živín. Vinice ležia  na miernych svahoch, ktoré lemuje prevažne listnatý les.Les je najväčší priateľ vinohradu.  Počas leta cez les prefukuje jemný vánok  a dodáva  vínu  arómu po lese a lesnom ovocí. V zime korene chráni pred ľadovým prúdením.

 

Vinárstvo je postavené na tradičnej výrobe vína. Prvoradá je kvalita a nie kvantita. Hrozno sa zbiera ručne. Ručne sa aj preberá a starostlivo  spracujem. Hrozno sa melie v špeciálnom pneumatickom lise. Kvasenie  prebieha v špeciálnych  tankoch. Výroba vín Premium prebieha baríkových sudoch. Sudy sú vyrobené z kvalitného maďarského dubu. vyvážajú sa do celého sveta.

 

Naša filozofia je úplne jednoduchá. Chceme len to najlepšie.

Náš najväčší priateľ je príroda.

 

Preferujete  a vyhľadávate nové vína? Tak sme tu pre Vás. Veľmi rád sa s Vami stretnem a  prezentujem naše vinárstvo CHATEAU MONARCHIE.

 

Zaujal Vás článok rád si s Vami o nás popíšem. V nasledujúcom  článku si napíšeme a naučíme sa viac o víne. 🙂

 

 

Na aké víno ročníka 2015 sa máme tešiť ?

02.09.2015

Dávate si otázky aké bude tohto ročne víno ? Po rokoch 2013 a 2014, ktoré v mesiacoch august a september boli prevažne dosť daždivé ,menej slnečných dni. Prichádza ročník 2015 v lepšom svetle.Jarné mrazy okolí Balatonu a Neusiedlersee nepoškodili vinič, okolité lesy ich chránili pred ľadovým prúdením z Alp.Koncom júna sa mierne vyskytovala múčnatka , [...]

Barikové sudy – poézia vína

23.08.2015

Barikové vína určite nájdeme v každej dobrej vinotéke. Nie je to len módny výstrelok. Barikové vína majú svojich ctiteľov a obdivovateľov. Ste laik a kladiete si otázku, čo je to ten barik ? Barikové sú tie vína, ktoré istý čas dozrievali v dubových sudoch. Pôvod barikových vín nie je nikde inde ako vo Francúzsku. Francúzsko je pravlasť a kolíska barikových vín. Po [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

chateaumonarchie

Víno odkrýva tajomstvo srdca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 8917x
Priemerná čítanosť článkov: 2972x

Autor blogu

Kategórie